Коя е най-младата самоиздигнала се милиардерка?

21:40, 08 апр 20 / Любопитно 25 2837 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Риалити звездата Кайли Дженър, която е на 22 години, оглави класацията на списание "Форбс" за най-младите самоиздигнали се милиардери за втора поредна година, съобщиха вестник "Дейли мейл" и БТА.

Миналата година, когато Кайли оглави за първи път класацията, списание "Форбс" защити титлата й на самоиздигнала се милиардерка, въпреки че е от охолно семейство, защото не е наследила бизнеса си, а сама го е изградила. Тогава тя измести Марк Зукърбърг от Facebook като най-младия самоиздигнал се милиардер в историята. Той изкара първия си милиард, когато беше на 23 години през 2008 г.

През ноември миналата година Кайли Дженър продаде 51% от козметичната си компания на марката "Коти" за 600 милиона долара. С тази сделка себестойността на бизнеса й сега е 1,2 милиарда долара. Тя още притежава еднолично останалите 49 процента.

Кайли е най-младата и най-богатата от клана Кардашиян-Дженър. Тя пусна първата си линия с гримове през 2015 г. Дебютът й беше с комплекти червила за 29 долара, които се изчерпваха за минути. Продуктите й се продаваха по интернет, но през 2018 г. марката сключи договор с магазините Ултра бюти, които са 1100 в САЩ. След това тя разшири асортимента с кремове и други продукти за кожата на лицето.

Кайли Дженър обяснява успеха си със силата на интернет. Тя има повече от 270 милиона последователи в социалните мрежи. Миналата година в козметичната й компания на пълен работен ден са били ангажирани само седем души и петима на непълен работен ден.

Майка й Крис се грижи за финансите и и пиара й срещу 10 процентен хонорар. Разходите й за маркетинг са нищожни, защото сама прави промоциите в интернет.
 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама