София не се отказва, а отлага купуването на цветя

13:04, 15 апр 20 / София 25 2278 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Столична община не се отказва от купуването на цветя, храсти и дървесна растителност, а само отлага конкурса за доставка.

В събота кметът Йорданка Фандъкова написа, че общината се отказва от някои допълнителни разходи и ще спести от средствата за лятно зацветяване.

На 13 април е публикувано съобщение на сайта на общината, с което се уведомява, че се отлага заседанието за отваряне на офертите по обществената поръчка: “Доставка на широколистна, иглолистна, дървесна растителност, храсти, цветя, тревен чим и тревни смески, необходими за засаждане на територията на зелената система на Столична община за 2020-2022г. 

Възложител на конкурса е заместник-кметът по екологията Йоана Христова. Точната стойност на целия конкурс е 6,95 млн. лв. без ДДС.

Според организацията „Спаси София“ средствата, които са отделени за растителност, са повече в сравнение с договори от минали години.

Реализирането на новия конкурс е разделено в две части. Първият срок на договора между общината и бъдещия изпълнител е 3 г., през които ще се похарчат е 4,17 млн. лв. без ДДС. След това договорът може да бъде удължен с още 2 години и с още 2, 78 млн. лв. без ДДС.

От общата сума 3 млн. лв. са отделени за доставката на цветя. Бюджетът за иглолистна и широколистна растителност и храсти е 2.9 млн. лв. За тревни чимове и тревни смески общината се готви да плати 550 000 лв. без ДДС. 

Линк към обществената поръчка в сайта на АОП. https://app.eop.bg/today/58123.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама