Какво правят Pavell и Venci Venc’ по време на изолация?

14:00, 16 апр 20 / Любопитно 25 3467 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

В навечерието на Великден Pavell & Venci Venc‘ ще зарадват почитателите си с онлайн концерт. Трикратните носители на наградата „БГ Дуо на годината“ ще се качат на виртуалната сцена на #ЖивотВкъщи на 17 април в 20:30 часа, за да изпълнят някои от най-големите си хитове, сред които „SeTaaBrat“, „Вдигам Level“, „Без религия“, „Не бих могъл“, както и парчета от новия им албум „Upgrade”.

Ето какво споделиха двамата изпълнители пред TOPNOVINI.BG, ден преди първия си онлайн концерт. 

Момчета, кое ви накара да се включите в инициативата на URBO #ЖивотВкъщи и да се качите на виртуалната сцена?

Venci Venc’: В трудни времена артистите винаги имат моралния дълг да се грижат за духа на своите верни последователи. Личният пример е най-силният инструмент за това. Сцената на Joker Media Rental и платформата URBO се активираха в точния момент, в който с екипа на „Вирджиния Рекърдс“ обсъждахме публичната си поява в съзнанието на хората.

Pavell: Това е нашето призвание. Да споделяме музиката си с хората е последната фаза от целия процес на създаването й. Благодарни сме, че платформата съществува, за да можем както ние, така и други колеги, да се докоснем до истинска публика в тези времена, които не позволяват това да се случи по традиционния начин.

Кои песни ще изпълните?

Venci Venc’: Ще споделим с хората любимите си утвърдени хитове през годините, както и някои от личните ни фаворити с подходящо послание. Осъзнаваме, че влизаме директно в домовете на хората и в тяхната комфортна зона, затова сме внимателни с избора на песни.

Pavell: Както Венци спомена, със сигурност ще обърнем внимание на най-познатите ни парчета, примесени с няколко от втория ни албум “Upgrade”.

Снимка: URBO

Как се справяте с изолацията? Как минава денят ви? Какво успяхте да направите, за което преди не ви стигаше времето? 

Venci Venc’: Това е перфектното време да инвестираш в себе си. Да подобриш знанията си, да прочетеш литературата, която не можеш заради "забързаното ежедневие", което винаги ни гони. Аз лично, освен гореспоменатите неща и новата музика, която създаваме с Павел в студиото, успявам да се насладя и на дъщеря си - Агуая, която се променя и расте всеки Божи ден пред очите ми.

Pavell: Все още не ми тежи, дори е обратното. Радвам се на кулинарните изкушения от половинката ми. Тренирам сутрин, чета, гледам анимации, въртя се по диваните, но може би най-много време прекарвам играейки една любима онлайн игра. Превръщам се в истински геймър. Карантината ми даде втори шанс за детство.

Снимка: Facebook, личен архив

Какво ви липсва най-много?

Venci Venc’: Не бих казал, че нещо ми липсва, тъй като съм благодарен за това, което имам в момента. Привидната „сигурност“ в бъдещето е идеален повод да се фокусираме над случващото се сега. Настоящето е най-силният момент за действие и единственият, в който можеш да живееш качествено. Мисля, че бяхме позабравили този вселенски факт.

Pavell: Определено ми липсват контактите с хората. И то с най-близките - семейство и приятели.

Технологиите станаха много важни в тези дни. По-лесно ли се общува така?

Venci Venc’: Технологиите са посредник. Нормален еволюционен инструмент, който е хубаво да използваме и за благородни каузи като тази.

Pavell: Свързването е по-лесно от всякога, но общуването като че ли е по-трудно. Затова обичам да общувам само с най-тесния си кръг от хора. Тези, с които и с половин дума ще се разберем.

Когато светът се затвори пред нас, какви нови врати се отвориха пред вас?

Venci Venc’: Светът в момента си почива от нас. Отваря си възможност за глътка свеж въздух от експлоатиращите ни нужди и лекува озоновите си дупки и липсата на свеж кислород. Метафорично отварящите се врати пред нас са възможност да излекуваме себе си от прекомерното консуматорство, в което съществуваме. 

Pavell: Най-конкретният пример, който мога да дам е идеята на група приятели за създаване на еко селище, снабдяващо се с енергия от соларни панели и с вода от сонда в реката. Определено се замислям сериозно за инвестиция в подобни начинания.

Кое е първото нещо, което ще направите, когато свърши извънредното положение и вече свободно можете да излизате навън?

Venci Venc’: Нямам търпение да стъпим на сцената отново. Липсва ми публиката и споделеното щастие.

Pavell: Не съм мислил. Каквото и да кажа сега, когато карантината падне може да мисля по друг начин. Най-вероятно ще посетя баба на село и после майка ми и сестра ми в Бургас.

Снимка: Facebook, личен архив

Планирате ли изненада за феновете си, след като мине всичко – нова песен, клип, турне?

Venci Venc’: Определено активно подготвяме нови проекти, които да подарим на хората. Но това, на което ни учи ситуацията навън е, че трябва да бъдем по-внимателни с плановете. 

Pavell: Толкова неща бяхме планирали, а карантината ги спря. Сега съм предпазлив в правенето и споделянето на плановете.

Как според вас ще се промени света след коронавируса?

Pavell: Имам много силното усещане, че когато всичко свърши хората ще излязат малко по-добри на улицата. Осъзнаващи колко сме свързани всички. Как цялата планета е едно място, а не предварително разделени от граници територии, които са самостоятелно съществуващи. 

Venci Venc’: Светът ще се промени по около 7 милиарда начина, колкото са човешките съзнания, които ще останат качествено насаме със себе си.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама