Коронавирусът засегна и рождения ден на английската кралица

20:20, 18 апр 20 / Любопитно 25 3057 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Британската кралица Елизабет II пожела 94-ият ѝ рожден ден на 21 април да не бъде отбелязан тази година с топовни гърмежи ,както обикновено, защото това не би било уместно на фона на пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Елизабет II: Ще успеем в битката с коронавируса!

Това досега не се е случвало през 68-годишното властване на кралица Елизабет II. Топовни гърмежи отбелязват годишнини и рождени дни и на други членове на британското кралско семейство.Великобритания е насред пика от заболели от новия кoронавирус, като починалите са вече повече от 14 000 души. Страната е на пето място по смъртност в света.

Хари и Меган раздадоха храна на болни хора в Лос Анджелис

Няма да отбелязваме рождения ден на Нейно Величество по какъвто и да е специален начин“ заради кризата с коронавируса, каза източник от Бъкингамския дворец. Миналия месец дворецът предупреди, че парадът за официалния рожден ден на кралицата през юли няма да е в традиционната си форма заради ограниченията са събиранията на обществено място.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама