До броени дни: ще позволят разходки в паркове на родители и деца в София

18:00, 23 апр 20 / София 25 4879 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От няколко дни софийският общински щаб обсъжда вариант, при който родителите с децата ще могат да се разхождат в големите паркове на града. Броени дни остават да оповестим това като възможност, обяви в ефира на Нова телевизия заместник-кметът по образованието доц. д-р Тодор Чобанов.

Фандъкова: Затварянето на София е продиктувано от поведението на много наши съграждани

Чобанов даде и подробности за кандидатстването за първи клас. „Нека родителите влязат в сайта на Столична община. Кампанията започна, има типова бланка, подготвена за попълване. Има списък с всички общински училища с имейли, на които родителят изпраща заявлението, до 2-3 дни получава отговор с номера на полученото заявление, след което от 1 юни започват класиранията”, поясни зам.- кметът.

Другата новост е, че премахнахме редица документи, които ще проверяваме по служебен път. Това е най-вече свързано с адреса, но и със семейното положение, удостоверенията за децата. Няма да се заплащат такси за тези документи”, заяви Чобанов и допълни, че записването ще става на следващ етап, след приключването на мерките.

Очаква се около 12 000 деца да бъдат записани в общинските училища.

Стартира онлайн кампанията за кандидатстване в първи клас в София

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама