Кметът на „Овча купел“ обвини Фандъкова в лъжа

12:05, 24 апр 20 / София 25 2217 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Готова е актуализацията на бюджета на София, която се наложи да бъде направена заради намалените приходи на общината. Само за март месец загубите са почти 19 млн. лева.  

Бюджетът се актуализира с 23,4 млн. лева, но се запазват планираните средства за стратегическите приоритети. Това са метрото, транспортните връзки, строителството на нови детски градини и ясли, средствата за почистване, инвестициите в общински болници и социални услуги.

Йорданка Фандъкова информира, че единственият инфраструктурен обект, който изцяло се спира, е рехабилитацията на ул. „Народно хоро“ в „Овча купел“, като това е станало по искане на районния кмет за препроектиране.

Кметът Ангел Стефанов обаче обвини Фандъкова в лъжа. „Никога и по никакъв начин нито аз, нито членове на администрацията сме искали от Столична община проектът за рехабилитация на улица „Народно хоро“ в „Овча купел“ да бъде спиран. Напротив, с оглед на затруднената ситуация, се съгласих да се извърши поетапно, но държах да започне възможно най-скоро“, посочва той. 

По думите му отлагането на дългоочаквания за квартала ремонт предизвиква напрежение между живущите и за това кани Йорданка Фандъкова в района, за да обясни лично причините, поради които рехабилитацията на улицата отпада от капиталовата програма на Столична община. Ангел Стефанов пояснява също, че ремонтът на банята в квартал „Горна баня“ също се отменя, а хората чакат възстановяването й вече пет години.

„Като избран и с подкрепата на всички инициативни комитети и голяма част от гражданските сдружения в района, съм длъжен да представя пред тях истината за спирането на тези така важни за нас проекти. Ще подкрепя и всяка законна форма на протест на хората в района срещу спирането на рехабилитацията на ул. "Народно хоро" и ремонта на банята в „Горна баня“.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама