Министър Аврамова: Работим усилено, за да запазим темповете на строителство в страната

14:46, 24 апр 20 / София 25 2069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работи се по всички започнати инфраструктурни обекти в страната и продължава стартирането на нови участъци. Всички структури на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са мобилизирани максимално, за да запазим темповете на строителство, както до сега. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след като с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектираха напредъка по разширението на Софийския околовръстен път между “Цариградско шосе” и “Младост”, съобщиха от МРРБ.

Снимка: БГНЕС

"Синята зона" в София остава безплатна още седмица

„В този кризисен период трябва да осигурим работа на строителния бранш максимално, така че да бъдат заети повече хора в него“, обясни министърът. Тя добави, че въпреки извънредното положение, министерството продължава да издава разрешения  за строеж, като от 13 март са издадени 9. Аврамова е изпратила писмо на НСОРБ с указания да не се прекъсват дейностите по инвестиционно проектиране, одобряване и издаване на разрешения за строеж, за да продължи строителството в държавата.

До края на следващата година трябва да бъде завършен участъкът от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“ на Софийския околовръстен път.

Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в 6-лентов и така да се осигурят по три платна в посока със средна разделителна ивица. Ще има разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Ще бъдат изградени четири пътни възела – „Стар Лозенски път“, „Патриарх Герман“, „Самоковско шосе“, „Младост“, както и три пешеходни надлеза, два моста, както и едно по - голямо съоръжение над воден обект.

Регионалният министър подчерта, че трасето е най-натовареният второкласен път в България, като трафикът е от 22 хиляди до 26 хиляди превозни средства на ден.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама