В София предстои отваряне на още паркове, както и връщане на зоните

17:50, 28 апр 20 / София 25 3156 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мислим и за отварянето на природен парк „Витоша“, надявам се още другата седмица. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи „24 часа“. „Два дни подготвяхме организацията, за да бъдат отворени парковете в столицата. Мярката беше насочена към децата - те са най-засегнати по време на карантината“, обясни Фандъкова.

Първи глоби за столичани след отваряне на парковете

Истината е, че няма как на всяка алея да има полицай, затова трябва да се съобразяваме един с друг. Вчера имаше репортажи с хора без маски, които се разхождат в парковете - да, някои ще кажат няма смисъл от маски на открито, но мерките трябва да се спазват. В България не са били затваряни улиците - възрастните могат да се разхождат в квартала, да отидат до магазина, докато за децата тесните тротоари са опасни“, допълни още тя.

Снимка: БГНЕС

Фандъкова е категорична, че разхлабването на мерките трябва да става постепенно. „Предвиждаме да се разшири зоната, работим за отварянето на парк „Възраждане“, подготвяме от утре да отвори и парк „Света троица“. Отворихме още една алея в "Борисовата градина". Направихме промени и в парка на НДК“, каза тя.

Поетапно ще се връщат синята и зелената зона, тъй като в центъра е хаос.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама