Queen и Адам Ламбърт почетоха медиците на първа линия с нова версия на „We Are The Champions“

15:27, 01 май 20 / Любопитно 25 3113 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Queen и Адам Ламбърт пуснаха нов прочит на известния хит „We Are The Champions“, за да отдадат почит на здравните работници на първа линия по целия свят и да наберат средства за фонд „Солидарност за отговор на COVID-19“ на СЗО, предаде БГНЕС.

Благотворителната версия на емблематичния хит на рок легендите от 1977 г. „We Are The Champions“ получи своя дебют на живо по време на изпълнение в Инстаграм от китариста Брайън Мей с променен текст – YOU are The Champions - за да отдаде почит на работниците в здравеопазването и „воюващите на първа линия“ по света за спасяване на животи на фона на пандемията от коронавирус.

Брайън Мей каза: „Точно като нашите родители и баби и дядовци, които се биха за нас в две световни войни, тези смели воини от фронтовата линия са нашите нови ШАМПИОНИ. Това са лекарите, медицинските сестри, санитарите, портиерите, шофьорите, поднасящите чай и всички, които тихо рискуват живота си всеки ден, за да спасят живота на нашия род. ВСИЧКИ СТЕ ШАМПИОНИ!!!''.

Дъщерята на барабаниста Роджър Тейлър д-р Рори Тейлър, който е ключов служител на NHS, присъства в придружаващото музикално видео. Тя каза: „Като баща с дъщеря на първа линия, аз съм изключително наясно с жизненоважната работа, която вършат ежедневно, за да спасят нас и нашето общество. Тяхната храброст и саможертва не заслужава нищо по-малко от сто процента усилия на нашите правителства да ги защитят. Те са ценни за всички нас и наистина са нашите шампиони."

Адам Ламбърт, който изпълнява водещия вокал на мястото на покойния велик фронтмен Фреди Меркюри от 2011 г., добави: „С най-голяма благодарност към всички, които са на фронтовата линия по целия свят, посвещаваме представянето си. Благодаря ви, че ни пазите, прекланяме се пред вашата храброст и сила.''

Фреди Меркюри, който почина през 1991 г. на 45 години поради усложнения от СПИН, написа рок химна, за да обедини света. Покойната музикална икона обясни: „Исках да напиша нещо, което всеки може да пее. И в същото време реших, че би било хубаво да има песен за победители, която е предназначена за всички.''

Елизабет Казънс, президент и изпълнителен директор на фондацията на ООН, заяви: „We Are The Champions“ винаги е била вик за обединение. Благодарим на „Куийн“ и Адам Ламбърт, че използваха талантите си, за да подкрепят нашите герои на първа линия в отговора на COVID-19. Техният принос в тази борба ще повдигне настроението и ще набере критични средства за Фонда за солидарност срещу COVID-19 на Световната здравна организация."

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама