Премахнаха лентите в големите паркове в София

15:20, 03 май 20 / София 25 3484 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

От днес бяа премахнати лентите в големите паркове в София, съобщи БГНЕС. Хората в града обаче ще трябва да спазват еднопосочното движение и правила за разходка. Остава забраната за сядане на пейките и използването на детските и спортни съоръжения.


Снимка: БГНЕС

От днес природен парк „Витоша“ е отворен за разходки. Екипите на Столична община и Общинска полиция организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11.00 и 14.00 ч. тези пътища ще се затварят за автомобили.

На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички. За да не се допуска събирането на много хора на едно място, автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С успокояване на епидемичната обстановка общината има готовност да възстанови движението на градските автобусни линии до Витоша.

При разходка в планината трябва да се спазва дистанция от минимум 2,5 м., а при разговори с други хора да се поставя маска или шал, са изискванията на общината. Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи.


Снимка: БГНЕС

Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство. От Столична община призовават гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разходят, да ползват задължително само маркираните екопътеки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама