Кейт Мидълтън отново насочи вниманието към психичното здраве

19:41, 03 май 20 / Любопитно 25 3214 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Херцогинята на Кеймбридж Катрин отправи призив във видео разговор към нови родители, акушерки и други служители в родилни отделения да промотират посланието ѝ за повишаване на информираността за психичното здраве по време на пандемията от новия коронавирус, съобщиха Ройтерс и БТА.

Във видео, публикувано в Туитър от двореца Кенсингтън - официалната резиденция на херцогинята на Кеймбридж Катрин и съпруга й принц Уилям, майката на три деца разговаря чрез видео връзка с различни хора, сред които родилка и акушерка.

Като организации вие играете важна роля, предоставяйки ключова информация, и като цяло разчитате на общественото доверие. Следователно информацията, която давате, е от огромно значение за много хора в това време“, заяви херцогинята на Кембридж Катрин, обръщайки се към представители на неправителствени организации за подпомагане на психичното здраве, включили се във видео разговора. Видеото е разпространено по повод британската седмица, целяща да повиши информираността за майчиното психично здраве.

В отделен отрязък херцогинята на Кембридж Катрин разговаря с родилка на болнично легло, поздравявайки я за раждането на сина ѝ. Съпругата на принц Уилям отбелязва, че е странно „за първи път“ да води разговор по този начин заради мерките за социално дистанциране. В друг отрязък на въпрос на акушерка дали може да познае дали се усмихва под маската, Кейт отговаря: „Да, съдейки по очите ви“. Херцозите на Кембридж отдавна подкрепят кампании за насочването на общественото внимание към психичното здраве.

Принцеса Шарлот празнува петия си рожден ден

Междувременно „Контактмюзик“, позовавайки се на кралски наблюдатели, съобщи че Меган Маркъл планира да лансира отново лайфстайл сайта си The Tig, след като със съпруга й принц Хари се оттеглиха като висши членове на британското кралство семейство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама