Свалиха незаконен билборд от общински път в „Овча купел“

21:18, 10 май 20 / София 25 2944 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Демонтиран е 12 кв. м. билборд, оказал се без разрешителни документи и поставен на общински терен на ул. „Трети март“ № 28 в кв. „Суходол“. До премахването на съоръжението се стигна след издадена заповед от главния архитект на Столична община. Това беше и втори опит, този път успешен, за премахване на рекламното пано, след като в предишните пъти лица от намиращ се в близост ресторант, се намесваха и необосновано възпрепятстваха общинските служби, ангажирани с вдигането на билборда. Заедно със съоръжението е отстранен и бетоновият фундамент, а мястото, състоящо се от предимно тревни площи е почистено.

На 15 май предстои да бъде демонтиран втори подобен билборд от общински площи, този път на ул. Искърско шосе № 13.

Снимка: Столичен инспекторат 

След въвеждането на правилата на конкурсното начало при ползването на общински площи за осъществяване на рекламна дейност в София, билбордовете в столицата се поставят по правила, включващи одобрена позиция и начин на разполагане, придържане към приетия общински типов проект на външната конструкция, както и задължително обозначаване от страна на ползвателя на съоръжението. За всички поставени на публични площи рекламни елементи се дължи и ежемесечен наем.

От началото на 2019 г. в резултат на засилените контролни действия на служителите на Столичен инспекторат в областта на външната реклама, са премахнати 350 големи рекламни елементи, сред които 175 билборда с площ до 12 кв.м., 17 мегаборда, 29 „лед“ екрани, 79 пана, 19  фирмени тотеми и др.

Демонтирани са от стълбове, пътни знаци и дървета и 310 неправомерно ползвани информационно-указателни табели, значителна част от които, намиращи се в лошо техническо състояние и опасни за преминаващите под тях пешеходци и автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама