SQUID подкрепя преподавателите по чужди езици в онлайн обучението

12:00, 11 май 20 / Любопитно 25 2157 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Преподавателският екип на приложението SQUID подкрепя преподавателите по чужди езици в онлайн преподаването, като предлага безплатна програма за обучение по английски език SQUID.

През последните няколко седмици учителите по света са изправени пред неочаквано предизвикателство наложи се да преструктурират голяма част от работата си от офлайн към онлайн. Приложението SQUID сега доставя образователни материали въз основа на най-новите новини направени от преподаватели за преподаватели. 

Безплатният седмичен бюлетин за обучение по английски език на SQUID съдържа идеи и съвети за дейности в онлайн обученията. Освен използването на SQUID, упражненията са предназначени да се използват и други удобни за потребителя, безплатни и широко известни софтуерни инструменти, като Google Docs или Skype. Статиите в PDF работни файлове в бюлетина обхващат добре балансиран набор от актуални теми, включително COVID-19, както и различни други истории, което позволява на учителите по английски език да планират уроци, които най-добре отговарят на нуждите и интересите на учениците им, Изтеглете примерен PDF тук.

Ученето със SQUID на английски също помага на обучаващите се по английски език, които желаят да подобрят езиковите си умения извън класната стая. Потребителите могат да се абонират за категорията Learning English в приложение SQUID, където могат да намерят интерактивни учебни материали въз основа на последните новини. Всеки материал се състои от автентична, актуална статия от известен английски източник на новини, както и две интерактивни упражнения за подобряване на речника, четене с разбиране и други. Подобно на бюлетина за учители, разделът Learning English предлага голям избор от статии и упражнения от средно до ниво за напреднали. В приложението SQUID можете да откриете и категорията „Easy news” с новинарски статии на английски език, подходящи за начинаещи и средно напреднали.

„Един от най-добрите начини да научите нов език е да четете интересни и качествени новинарски статии на избрания от вас чужд език“, казва Йохан Отелиус, основател и изпълнителен директор. „Категорията Учене на английски предлага широка гама от различни теми, така че сме сигурни, че има по нещо за всеки.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама