До 22:00 часа ще работи градският транспорт в София до края на юли

10:22, 14 май 20 / София 25 2477 Шрифт:
Редактор:

Градският транспорт в София ще продължи да се движи с намалено работно време вечер до края на юли. Градските линии ще работят до 22:00ч., а крайградските - до 22:30ч. Това решиха съветниците от транспортната комисия към СОС на извънредно заседание днес.

През този период Центърът за градска мобилност ще направи анализ на пътникопотока по всички линии. Ще се направи и актуализация на икономическата рамка, обясни зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев, съобщава "24 часа".

До края на юли в столицата няма да се движат и четирите автобусни линии на нощния градски транспорт. Причината е, че и преди обявяването на извънредното положение у нас, те се ползват от много малко пътници и пускането им в момента е нерентабилно.

За този срок се спират и две автобусни линии - 294 от метростанция "Г. М. Димитров" до Студентски град и линия 306, която се движи в "Младост 2". Причината е, че натоварването на двете линии по време на извънредното положение у нас, е било средно по трима пътници на курс, уточни Кръстев.

С предложените промени транспортната задача за тази година се намалява с 3,2%.

"До 2 седмици ще предложим промени в движението по най-натоварените линии, като ще пуснем още коли по тези, по които има повече пътници. Една от тези линии е автобусната 111", обясни шефът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Глобяват пътниците в градския транспорт без предпазни средства

Спор между съветниците обаче предизвика предложението на администрацията автобусните линии до планината Витоша и парка "Врана" да продължат да не работят.

Да бъдат пуснати тези линии, настоя общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев. Той поиска автобусите 66 и 63, които возят да планината, да работят поне през уикендите.

Същото искане отправи и общинският съветник от "Демократична България" Тома Белев.

В крайна сметка комисията реши, че автобусните линии 63, 66, 103 и 122, които возят до планината Витоша и парк "Врана" няма да работят до 14 юни, тоест до срока на въведената извънредна епидемична обстановка у нас. Окончателното решение за пускането им, комисията ще вземе на следващото си заседание.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Todor R 21:27, 14 май 20

Антисемитът Тома Белев още ли е в общината?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама