През юни започват тестовете на влаковете на метрото в "Овча купел"

12:30, 23 май 20 / София 25 3262 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Метрото стигна до "Овча купел", а изграждането вече е на финалната права. Приключва срокът на строително монтажните работи, който бе удължен заради извънредната ситуация за СOVID-19. В момента по 4 станции се извършват  довършителни монтажни работи на детайли по основните съоръжения и се прави подготовка за  експлоатацията на релсовия път, съобщиха пред Столица.bg от "Метрополитен".

СБЛЪСЪК: „За“ или „Против“ разширение на метрото към Витоша?

До средата на юни всичко трябва да е окончателно приключено със строителни и монтажни дейности, защото започват изпитанията на подвижния състав - влаковете, както и на трасето, и всички системи за синхронизирането им. Преди седмица на посещения в метростанцията беше и кметът на район "Овча Купел" Ангел Стефанов.

Изграждането на метрото до "Овча купел" е вторият етап на Третата метролиния на Софийското метро. То има четири метростанции. След централния участък на "Красно село" следващата метростанция, в посока "Овча купел", е на ул. "Житница", следващата е на бул. "Линкълн", третата е на "Монтевидео" в "Овча купел" 2 и последната е на Околовръстното за Горна баня.

На последната спирка на Околовръстното ще има буферен паркинг и подстъп към жп линията към Перник, както и връзка с автобуси или така наречената интермодална връзка.

"След дебати в Столичния общински съвет през изминалата седмица, две от имената на метростанциите в района ни бяха променени. Това са МС 15, досега носещата името “Мизия” се променя на МС “Овча купел” и следващата, МС 16, която от „Овча купел“ става “Мизия – Нов Български университет”, на бул. „Монтевидео“, съобщи за промяната кметът на "Овча купел" Ангел Стефанов в социалната мрежа.


Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама