Какво е общото между режисьорът на „Борн“, Том Круз, Илон Мъск и НАСА?

13:20, 27 май 20 / Любопитно 25 2474 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Режисьорът и продуцент Дъг Лайман смело се насочва натам, докъдето досега никой филмов режисьор не е стигал. Лайман планира да се присъедини към Том Круз в приключенски екшън, който ще бъде заснет в космическото пространство, съобщава "Дедлайн", цитиран от БГНЕС. Той ще бъде независима продукция и ще бъде заснет с помощта на „Спейс Х“ на Илон Мъск и НАСА.

Лайман, който режисира Круз във филма „На ръба на утрешния ден“ и който е известен с хитове като „Мистър и мисис Смит“ и „Самоличността на Борн“, е нетърпелив да стартира този първи по рода си проект.

Лайман и Круз са обмислили всичко това заедно, като първият ще напише и сценария, а двамата заедно ще продуцират проекта.

Том Круз планира снимки в Космоса

По-рано американските медии съобщиха, че Том Круз планира да заснеме филм в космоса с помощта на истински космически кораб. Днес стана ясно, че НАСА и „Спейс Х“ са се съгласили да вземат участие в проекта.

Илон Мъск, в партньорство с НАСА, трябва да изстреля ракетата SpaceX Falcon 9 от Флорида, с два американски астронавта от Космическия център „Кенеди“ - историческа ракета, продукт на новаторско публично-частно партньорство, което ще върне САЩ обратно в бизнеса с пилотирани космически полети за първи път от много време.

Лайман и Круз са сътрудници и приятели, но те са и пилоти с приключенски дух. Всеки от тях има да свърши много работа, преди да полети в космоса. Лайман е в довършителни работи по филма на Lionsgate/BRON „Chaos Walking“ с участието на Дейзи Ридли, Том Холанд, Мадс Микелсен, Синтия Ериво и Ник Джонас. Круз пък отложи премиерата на „Топ Гън: Маверик“ от лятото за 23 декември, а очаква и с нетърпение завръщането към снимките на „Мисията: невъзможна 7“, след като те бяха прекратени, когато пандемията от коронавирус спря всички холивудски продукции през март. Очаква се те да започнат в края на лятото или началото на есента.

Ясно е също, че космическият филм ще има безпрецедентна предварителна подготовка, която ще включва обучение, за да може да се издържи на полета в космоса. Представете си само как Джеймс Камерън - който направи първото дълбоководно гмуркане за заснемане на филм - казва: „Ех, как не съм аз на този космически кораб!“

Круз за пореден демонстрира, че е най-дръзката филмова звезда на нашето време, като подготовката му за филмите е също толкова легендарна, колкото самите каскади. В „Мисията невъзможна: Разпад“ актьорът счупи глезена си при скок от един покрив на друг и вися от хеликоптер; той вися и от изтребител в „Мисията невъзможна: Престъпна нация“ и в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“, катери се по дубайския небостъргач „Бурдж Халифа“, изпълнявйки каскади от 123-ия етаж. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама