Трогателнa история: Куче чака три месеца пред болница собственика си, починал от Covid-19

13:21, 03 юни 20 / Любопитно 25 2004 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Историята и снимките на малко куче от Ухан трогна хиляди в социалните мрежи. 7-годишното животинче прекара три месеца пред една от най-големите болници в града, за да чака собственика си без да знае, че мъжът е починал от Covid-19.

Кучето носи името Ксиао Бао, което на означава „малко съкровище“. Любимият човек на Бао бил приет в болницата „Тайканг“ в Ухан с усложнения от Covid-19 още през февруари и три дни по-късно починал.

Верният другар, обаче, не се отказал и го чакал в продължение на три месеца пред болницата или обикаляйки в коридорите на първия етаж, разказва bTV.

Кучето се сприятелило с продавачката в магазина на болницата, която го хранела редовно. Жената разказва, че няколко пъти се опитала да отпрати животинката – Бао бил откаран с кола далеч от болницата, но кучето все пак се върнало след няколко дни и продължило да чака починалия си собственик.

С времето ръководството на болницата получило оплаквания за животинката, която обикаляла първия етаж на лечебното заведение и Бао бил откаран в близък приют за кучета, където чака своето ново семейство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама