Започна строителството на нова детска градина в "Манастирски ливади-изток"

14:48, 10 юни 20 / София 25 2432 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Започна строителството на първата нова детска градина в кв. „Манастирски ливади – изток“. Тя е за 8 групи и изграждането й трябва да приключи до края на следващата година.

"Надявам се, че да успеем да я завършим по-бързо, тъй като децата от квартала трябва да ходят в кв. „Гоце Делчев“, където местата не са достатъчни. Това ще е първата детска градина, която ще се изгради с отпуснатите 15 млн. лв. от Министерски съвет", съобщи в профила си във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Градоначалникът заяви още, че в район „Триадица“ се работи по преустройството на бивш клуб в сграда за две яслени групи. "С кмета на района Димитър Божилов се надяваме да я отворим до края на годината. Той е на финала в избора на изпълнител и веднага ще осигурим финансирането", каза Фандъкова.

"С кмета на „Панчарево“ обсъдихме дострояването на един незавършен корпус от детската градина в Казичене. Това е ангажимент, който съм поела и към хора от Казичене и Кривина", съобщи кметът на София.

До края на месеца ще започне строителството на детската градина в кв. „Филиповци“.

През тази година се строят общо 12 нови детски градини. "Очаквам до есента да отворят тези в „Нови Искър“, „Красно село“, „Дружба“ и „Люлин“. Разговарях с кмета на „Лозенец“ да направи възможното да завърши и градината в „Кръстова вада“, която много се забави.
За всеки район, в който има готов проект и избран изпълнител, сме готови да осигуряваме средства за строителство", каза Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама