София Прайд 2020 с онлайн концерт тази вечер

19:50, 13 юни 20 / Любопитно 25 3178 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Физическото шествие на София Прайд беше отменено от организационния комитет преди повече от месец, но прайдът няма да бъде забравен", заявиха от инициативата за признаване на гражданските права на нехетеросексуалните хора, която от 2008-а година се провежда в България, предаде "Дневник".

София Прайд 2020 е в нетрадиционна форма - ще се проведе онлайн концерт, който ще се излъчва на живо във Facebook тази вечер от 20:00 часа. Организаторите са подготвени за злонамерени атаки към събитието и прекъсване на излъчванетo.

"Готови сме за довечера, концертът е зареден! Поради ограниченията на facebook и злонамерени атаки към събитието е възможно да има прекъсване на живото излъчване. Затова нашите приятели от Neterra.TV дават своето онлайн пространство, където също ще можете да гледате концерта.", написаха във Facebook страницата на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права в България.

София Прайд е ежегодно шествие в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората. Мисията на прайда е да повиши видимостта на ЛГБТИ и куиър общностите, да поддържа обществения дебат за приемането им, и да покаже на нехетеросексуалните и цисполовте хора в България, че не са сами.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама