Остава тежко състоянието на удареното от автобус дете в "Младост"

20:58, 16 юни 20 / София 25 3542 Шрифт:
Редактор:

Състоянието на 12-годишното момче, което беше блъснато от автобус в столичния квартал "Младост 3", остава тежко. От "Пирогов" заявиха, че момчето е настанено в реанимация и му предстоят множество операции.

Шофьорът на автобус 314 е блъснал 12-годишното момче, докато е пресичало на пешеходна пътека, бутайки тротинетката си. Завивайки на зелен светофар служителят на градския транспорт е натиснал спирачки, но въпреки това не успял да избегне удара.

Изпитваше неистови болки и крещеше. Това, което видях, беше ужасяващо. Не съм спал цяла вечер, каза пред БНТ Златко Желев, свидетел на инцидента.

12-годишното дете е откарано с тежки травми в "Пирогов", където лекарите продължават да се борят за живота му.

Страшно много хора стояха и не взимаха никакво отношение. Таксиджия, който спря страшно близо до патрулката, извади телефона и започна да снима един от полицаите се вбеси. Ето тук е поликлиниката на 25 метра. Така не се намери някой, който да изтича, обясни Желев, съобщава БГНЕС.

Според пътни експерти, момчето е спазило всички правила за безопасност, тъй като не се е возило на тротинетката, докато пресича. Случаят обаче отново напомня за нуждата от ясен регламент за безопасност при този вид транспорт. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама