Слуховете за iPhoneOS се оказаха преувеличени

10:20, 24 юни 20 / Любопитно 25 1745 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Apple представи нова версия на своята мобилна операционна система – iOS 14. Предварителните очаквания за iPhoneOS, тиражирани в Twitter от известен инсайдер, не се оправдаха.

iOS 14 реализира редица иновации, като например това, че най-накрая прозорецът за входящо повикване не се отваря в цял екран, прекъсвайки всяка текуща задача. Добавен е също режим „картина в картината”.

Apple е добавила в iOS 14 и възможност за търсене на емоджи, която ще позволи на потребителите да изберат подходяща емотикона с помощта на ключова дума. За целта е създадено ново текстово поле, в което е достатъчно да въведете ключова дума или фраза, за да получите достъп до различни емотикони за избор.

Тази функция отдавна присъства в Android, но едва сега се появява в iOS. Заслужава да се отбележи, че за много потребители, които обичат активно да използват емотикони във виртуалните си комуникации, това е наистина удобно нововъведение.

Освен това Apple публикува списък с устройства, поддържащи iOS 14, който започва от iPhone 6s/6s Plus и iPhone SE от първо поколение, така че повечето потребители на епълски смартфони ще могат да се възползват от новите възможности на платформата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама