Таксиметровият бранш в София се освобождава от някои такси до края на 2021 г.

14:30, 25 юни 20 / София 25 2242 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Таксиметровите превозвачи в София се освобождават от плащане на някои дължими такси за периода от 1 юни 2020 г. до 31 декември 2021 г., реши Столичният общински съвет, предава "Дневник".

Мярката е с цел да се допомогнат работещите заради загубите, които понасят от ограниченията наложени заради епидемията от COVID-19.

Първоначално срокът на действие на облекченията беше от 1 юли, но водещата комисия по транспорт предложи датата да е от 1 юни (със задна дата).

Отпада таксата на стойност 25 лева за издаване на разрешение, холограмен стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера за таксиметров превоз на едно превозно средство.

Таксата за издаване на дубликат на разрешение, холограмен стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера, която е на стойност 15 лева.

Издаването на дубликат на разрешение за таксиметров превоз - за срока на предходното за едно превозно средство, както за първо издаване - 20 лева, така и за второ и всяко следващо, което струва 25 лева, също отпадат.

Всички тези такси са определени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столичната община. В правомощията на общинския съвет е да освобождава плащането им, но не и да удължава срока на издадените вече разрешения за извършване на таксиметров превоз, се посочва в мотивите на вносителите Карлос Контрера от "Патриоти за София", Зафир Зарков от ГЕРБ-СДС и Калоян Паргов от БСП. Всички политически групи в СОС гласуваха "за" това предложение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама