От СДВР са взели всички мерки за финала за Купата на България

16:30, 01 юли 20 / София 25 1621 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Във връзка с предстоящата финалната футболната среща от турнира за Купата на България, ние сме взели всички мерки за засилено полицейско присъствие, както по направление на дейност на придвижващите се групи от привърженици около самия стадион, така и по време на провеждане на самата футболна среща и след нея. Това каза директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев.

Той обясни, че е проведена среща и с организатора, издадено е разпореждане. “Вътре ангажимента на самия стадион по отношение на спазване на противоепидемичните мерки е на организатора на мероприятието, а то е Професионалната футболна лига. Имаме информация, че ще бъдат раздавани маски, взето е в крайна сметка решение и по заповедта на министъра, през един ред и през седалка да бъдат настанявани футболните фенове“, обясни директорът на СДВР, предава БГНЕС.

„Тук е мястото и момента да призовем абсолютно всички привърженици и на двата клуба да спазват противоепидемичните мерки, защото отговорността е и лична. И, в крайна сметка, тази футболна среща да приключи без грубо нарушаване на обществения ред и, разбира се, в синхрон със заповедта на министъра и спазването на всички необходими мерки“, призова Георги Хаджиев.

Заместникът му старши комисар Антон Златанов отговори отрицателно на въпроса дали има сигнал към този момента да са се срещнали вече агитки и да има някакви инциденти. „Всичко към момента е под контрол. В момента тече заемането поетапно на охраната и по крайни квартали, по метростанции и по основите направления към стадиона. Нито ни е първи мач на нас, нито на колегите, нито на феновете. Така че инцидент винаги може да възникне, но уверяваме, че всички мерки, които трябва да бъдат взети, са взети“, посочи той.

Финалът за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив ще доведе до промяна в движението в центъра на София. Срещата е от 19:15 часа на националния стадион "Васил Левски".

От Столична община разпространиха информация за промените, които ще бъдат в сила през днешния ден.

- От 14:00 до 21:30 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред национален стадион "Васил Левски";

- От 18:30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";
- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К.
Яворов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама