Камила измина 100 км през пустиня, за да се върне при любимия си стопанин

22:00, 26 юли 20 / Любопитно 25 2503 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Камила се превърна в звезда в социалните мрежи без да подозира. Животното вървяло 100 км през пустинята Гоби в Китай, за да се върне при своя обичан собственик, който преди това бил принуден да я продаде, съобщи БНР.

Темур е пастир от китайския автономен район Вътрешна Монголия. Миналия октомври продава своя камила на един от приятелите си. 8 месеца по-късно, на 27 юни, животното напуска новото си стопанство, за да се отправи към своя истински дом - при Темур.

Камилата поема през суровия пейзаж на пустинята Гоби. Седем денонощия върви през горещи пясъци, пресъхнали реки, надвиснали скали, минава дори през телени огради. "Има белези, останали от бодлива тел, докато е вървяла насам. Раните още не са съвсем заздравели. За нея трябва да е било тежко това пътуване", разказва Темур.

Намира я пастир, който се свързва със собственика ѝ и той идва да я вземе. Срещата е трогателна, а посрещането е отбелязано с традиционна церемония от обичаите на местните хора. "Тя е на 20 години. Повече никога няма да я продам. Извървяла е толкова дълъг път, за да се върне. Няма да я връзвам, няма да я яздя, няма да позволя никой да я нарани. Сега тя е свободна да прави каквото ѝ се прииска", категоричен е стопанинът на животното.

След тежкото изпитание, камилата вече е част от семейството на Темур, а историята за нейния избор да намери пътя към дома вдъхнови милиони китайци в социалните мрежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама