През обектива: Скандиранията на над 100 000 души огласиха столицата

09:50, 30 юли 20 / София 25 1608 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Над 100 000 бяха протестиращите, които се събраха в Триъгълника на властта с настояване за оставка на правителството и главния прокурор, според организаторите.

Около 22:00 часа за поредна вечер протестът се разпръсна на множество по малки, които блокираха "Орлов мост", "Лъвов мост", Халите, площад "Македония", както и редица от основните булеварди в центъра на София.

Демонстрантите изпълниха заканите си и опънаха палатки в центъра на София.

"Орлов мост" и площад "Независимост" се превърнаха в палаткови лагери, а голяма част от протестиращи обещаха да останат пред сградата на Министерски съвет за постоянно.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 12:31, 30 юли 20

Снимките са много точни и ясни! Докато този човек си прави барбекю, аз не мога да се прибера от работа. Подкрепям недоволството, но трябва да има граница! #ОСТАВКА

2 Анонимен 11:55, 31 юли 20

Аз съм за протеста, но не съм за манипулацията. Бил съм доста дни там. Но снимките са правени в различно време и в различни дни, когато на тези конкретни места е имало много хора. Но никога не са се събирали 100 000. В началото няколко дни имаше окомерно около 3 - 4000, но след това спадна. И сега някой ден се събират толкова, но рядко.Пиша го, защото лъжите и манипулациите вредят на движението на протестиращите срещу правителството. Лъжата вреди, защото хората в София много добре виждат кога колко хора протестират и всяка лъжа ще ги отблъсне от каузата на протеста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама