„Вкусът на София“: Story – новото любимо място на младите хора

09:00, 04 сеп 20 / София 25 5631 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В рубриката „Вкусът на София“ заедно с Никола Петков*, който дълги години е в бизнеса с нощни заведения и ресторанти, представяме емблематичните локации в столицата – ресторанти, барове и клубове, които не просто е препоръчително... а направо е задължително да посетите.

Винаги е модерно да си направиш още едно story. Това изречение сякаш се превръща в девиз на младите хора, пристрастени към социалните мрежи. И ако и вие сте от тях и се чудите къде да си направите поредната зашеметяваща снимка за хиляди лайкове – то имаме чудесна новина! В сърцето на София отвори врати ново готино и модерно място, което веднага ще ви стане любимо - Story Bar&Dinner.


Снимки: Facebook / Story Bar&Dinner

Story е създадено с мисъл за социалните мрежи и техните потребители. Именно от там идва и самото име, което ежедневно се използва от стотици хиляди души. Огромият плюс на заведението е, че е ситуирано в безистена на Министерски съвет, на гърба на ЦУМ. А интериорът му може да се определи само с една дума – модерен. Но най-хубавото обаче е приятната прохладна лятна градина, която почти през цялото време на деня се намира на сянка.


Снимка: Story Bar&Dinner

Дори и менюто в Story е в концепцията на лайковете и сърчицата от Facebook и Instagram - дизайнът му е дело на 24/7 Social Life. Ястията в менюта са по рецепти на главния готвач – шеф Васил Василев, като е създадено по доста интересен и нетрадиционен начин. Първата група с предложения е наречена „Между другото“ и предлага всичко, което може да се хапне наистина между другото – например хрупкави картофки. Групата със салатите пък е кръстена „Тайната градина“ заради това, че продуктите се купуват единствено от подбрани производители. В менюто могат да бъдат открити и други любими за хапване неща на младите хора като пици и бургери. А за работещите наоколо се предлага и богато обедно меню от понеделник до петък.


Снимка: Facebook / Story Bar&Dinner

Особено прецизно е подбран и списъкът с коктейлите. Могат да бъдат опитани както изцяло авторски за Story питиета, така и любимите на всички традиционни предложения. А внимателно подбраният винен лист може да задоволи изискванията и на най-взискателните вкусове.

Всеки четвъртък, петък и събота Story предлага различна програма с изпълнители от родната сцена. На откриването, което беше миналата седмица, например гост-певци бяха Силви Филип и любимецът от „Гласът на България“ Александър Славчев, които направиха една наистина страхотна пиано вечер.


Снимки: Facebook / Story Bar&Dinner

Пред TOPNOVINI.BG от 24/7 Social Life разказаха, че предимството на заведението е в неговото местоположението, личното отношение и усещането за царственост и история. Там след 14.30 ч. – точно в най-горещото време, е изключително прохладно заради сградите на ЦУМ и Министерски съвет. А към 17.00 - 18.00ч. например, когато на другите места е задушно, в Story e сянка и е свежо.

Искате заведение в топ център - имате го.  Искате обедно меню - имате го.  Искате разнообразна храна - имате я. Искате прохлада в топлите дни - имате я. Прохлада и за душата с коктейлите на бара - имате я. Искате завет във ветровитите дни - имате я. Искате да напишете вашата история с едно незабравимо изкарване - имате я. И всичко това благодарение на най-новото заведение в София – Story”, посочи Никола.

Преди да посетите Story можем да ви посъветваме само едно – заредете на 100% батерията на телефоните си, защото ще ви трябват!


Снимки: Facebook / Story Bar&Dinner

*Никола Петков работи в сферата на ресторантите повече от 20 години. Кариерата му стартира като барман в Tequila Club, Alibi и "Червило". Той е един от тримата основатели на заведението Mood, което работи от години както в столицата, така и на морето.

Още от „Вкусът на София“:

„Вкусът на София“: Ventana – заведението, което разказва истории

„Вкусът на София“: Tempero – където обичат да готвят вкусно

„Вкусът на София“: Cache – мястото, където се създават приятелства

„Вкусът на София“: Atelier – с любов от Белослава

„Вкусът на София“: Gelato Fabbrica - където сладоледът е изкуство

„Вкусът на София“: Cafe 1920 – кухнята на баба, ама по мастършефски

„Вкусът на София“: By The Way – втори дом за много софиянци

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама