300 души без маски са глобени в градския транспорт в София

08:47, 01 окт 20 / София 25 2274 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Малко над 300 души са били глобени за липса на предпазна маска в градския транспорт в София. 141 от актовете са наложени в метрото. Това показват данните на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) до 10 септември. Написани са и 1000 предупредителни протокола. Санкциите се налагат от полицията, докато здравните власти съобщават за увеличение на случаите на коронавирус у нас.

286 са новите случаи на COVID-19, щабът възобновява брифингите

Едва 124 акта за неспазване на мерките пък са наложили от Столичната здравна инспекция. Глобени са около70 души и 57 фирми, собственици на магазини, ресторанти и нощни барове. Това показва справка на здравната инспекция, изготвена по искане на “24 часа”.

От днес започват масови проверки за носене на маски в градския транспорт. Полицаи и контрольори от „Градска мобилност” ще спират произволно избрани автобуси и ще свалят и глобяват тези, които не спазват противоепидемичните мерки.

Санкцията за неносене на маска е 300 лв. Гражданите спазват мерките и стават все по-дисциплинирани. Обикновено ги молим да поставят маските си, ако не са и имат такива", обясни пред Нова телевизия Станислав Станков от отдел "Контрол по редовността на пътниците" към ЦГМ.

По време на проверката обаче от репортажа се видя, че има много нарушители, които не бяха глобени, а просто слязоха от автобуса и си тръгнаха. Млад мъж дори демонстративно заяви на репортерката "Вашата невидима заплаха не ме касае". Пътничка, която стриктно спазва правилата, пък коментира възмутено, че половината от хората са си сложили предпазните средства при вида на журналистическия екип.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама