Софиянци ще решат чрез гласуване кои проекти да се реализират

10:48, 05 окт 20 / София 25 2584 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В рамките на един месец  - от 1 ноември до края на месец ноември столичани ще могат да гласуват в интернет за всички проекти, които бъдат предложени за изпълнение в София. Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която представи нова програма на Общината за реализация на проекти, предложени от граждани и организации. 

„На база на това гласуване и на бюджета, ще включим тези от тях, които бъдат избрани от гражданите, за реализация през 2021 г.“, допълни тя и уточни, че уточни, че бюджетът на програмата е 1,5 млн. лева.

Фандъкова припомни, че през годините са били разработени седем подобни програми за финансиране на външни проекти на обща стойност около 4 млн. лв.: програма „Култура“ с бюджет от 1,5 млн. лв., програма „Европа“ с бюджет 450 000 лв., „Младежки дейности и спорт“ с бюджет 640 000 лв., Програмата за финансиране на детско-юношески спорт за 900 000 лв. програма „Зелена София“ за 250 000 лв., „Социални иновации“ – 100 000 лв.

„Това са модели, които ние създадохме и които се приемат от нашите колеги от другите европейски столици като интересни и иновативни така, както ние проучваме техните идеи“, допълни кметът, цитиран от bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама