Започва ремонт на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път

07:30, 13 окт 20 / София 25 2665 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Стартира ремонтът на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път с обща дължина 3,8 км. Днес ще се въведе временната организация на движението, а утре започват същинските строителни дейности, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич". Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге – Мездра и завършва преди кръстовището с ул.
"Хаджи Димитър" в Нови Искър. 

Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се те да приключат преди началото на зимния сезон.

За изпълнение на ремонтните работи се спира движението в двата участъка на СОП. Трафикът за Своге ще преминава по бул. "Рожен" в София, през кв. "Требич" и Нови Искър.

За тежкотоварните автомобили, движещи се по Софийския околовръстен път, е предвиден обходен маршрут през ул. "Чепинско шосе" в София и Северната скоростна тангента.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама