Разширението на столичния бул. "Тодор Каблешков" се забавя с 80 дни

15:29, 19 окт 20 / София 25 2645 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Разширението на столичния бул. "Тодор Каблешков" се забавя с 80 дни по обективни причини, обяви зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов, който инспектира работата. Той обеща движението по булеварда в участъка от бул. "България" до ул. "Боянски водопад" да бъде пуснато до 23 октомври. Срокът обаче беше през август.

"През юни и юли валя доста дъжд и се натрупа забавяне около месец, а и строителят трябваше да се съобрази с няколко проекта с топлопроводи и газопроводи на частни инвеститори. Забавянето е към 80 дни. Това е документирано подробно и не е по вина на фирмата-изпълнител "Трейс груп холд" АД", уточни инж. Джоргов, цитиран от "Дневник".

Пускат движението по големите обекти с ремонти за 15 септември

Проектът за разширението на бул. "Тодор Каблешков" е на стойност 11 млн. лева с ДДС и обхваща трасето от бул. "България" до ул. "Луи Айер", което е 1 км. За отчуждаване на имоти по трасето са инвестирани още 11 млн. лева, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при началото на строителството на 31 май. По договор то трябваше да продължи общо 138 дни и да приключи на 16 октомври.

В момента се работи по южното платно на бул. "Тодор Каблешков" до кръстовището с ул. "Костенски водопад", което е по средата на проектния участък. Движението дотам ще бъде пуснато в средата на ноември.

"В отсечката до ул. "Луи Айер" обаче то се отлага за следващия строителен сезон", каза Джоргов. На самото кръстовище предстои да се изгради топлофикационен колектор, който не е бил предвиден в проекта за разширение на булеварда. Той е приоритетен обект като част от вътрешния градски ринг. "Не му е времето да го правим сега - през декември", оправда отлагането за догодина зам.-кметът.

От "Спаси София" издирват Фандъкова, зарязала столицата на самотек

"По проект обновеният бул. "Тодор Каблешков" ще бъде с три ленти и велоалея във всяка посока и с широки тротоари с озеленяване. Предвидени са три пешеходни пътеки за пресичане само в участъка между бул. "България" и ул. "Боянски водопад", разясни Джоргов.

В момента движението на коли по булеварда е в две ленти по северното платно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама