Не обмислят въвеждане на вечерен час в София

09:21, 26 окт 20 / София 25 2207 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Не се обмисля въвеждане на вечерен час в София като мярка срещу разпространението на  коронавируса, обяви зам.-кметът по финансите на столицата Дончо Барбалов пред bTV.

„Основната причина за затваряне на нощните заведения е това, че София попадна в така нар. „червена зона“. Ако излезем от нея, може да говорим за отваряне на нощните заведения. Всъщност това, което няма да работи следващите 14 дни, са пианоклубовете, дискотеките, баровете. Ресторантите продължават да работят, съобразно изискванията в епидемична обстановка“, уточни той.

София срещу COVID-19: Фандъкова се закани на нощните заведения и протестите

Барбалов напомни, че е възможно общината да препоръча учениците от гимназиален клас да преминат на онлайн обучение, ако заболеваемостта от коронавирус в столицата продължава да нараства. "Тези ученици са с повече социални контакти и технически са по-подготвени да учат дистанционно", обясни зам.-кметът.

Той увери, че не се обмисля вдигане на данъците в София, въпреки дупките в бюджета, породени от COVID кризата.

"С последната актуализация на бюджета на столичния градски транспорт, който наймного пострада от пандемията, са отпуснати допълнително 4,6 млн. лв.", каза още зам.-кметът по финанси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама