Дарт Вейдър – най-лошият от топ злодеите в киното

20:10, 27 окт 20 / Любопитно 25 2138 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Филмовото изкуство е любимо на много хора по света. То ни привлича не само с красивите, благородни и позитивни герои и филми, а и с тъмнината, мрака, ужаса и апокалиптичните визии.

Един от най-важните елементи във филмите са злодеите е качественото им представяне. Често те са главни герои, или са противопоставящи се на главните протагонисти, но нерядко антагонистите се оказват по-запомнящи се добрите персонажи. Злодеите се появят в много различни форми и роли - от серийни убийци, банкери, обсебени влюбени жени, до научнофантастични чудовища.

Определиха най-страшния филм по пулса на зрителите

Порталът „Бизнес Инсайдер“ състави списък с „най-добрите“ от тях, т.е. най-запомнящите се, мрачни, зловещи герои от филми, предаде БГНЕС.

Снимка: Twitter

На първо място е героят, създал кошмари за няколко поколения фенове на „Междузвездни войни“ – Дарт Вейдър.

Сред първите 10 филмови злодеи на второ място е противникът на Батман - Жокера, следван от Антон Чигур от „Няма място за старите кучета“, Ханибал Лектър от „Мълчанието на агнетата“, а на пето място - акулата от хорър поредицата "Челюсти".

Снимка: Twitter

От 6 до 10 място са Амон Гьот от „Списъкът на Шиндлер“, Терминатор от „Терминатор 1“, Алекс Форест („Фатално привличане“), Норман Бейтс („Психо“) и на десето място е банкерът Мистър Потър във филма "Прекрасен живот".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама