Регион в Италия плаща на млади хора по 30 хил. евро, за да се населят

19:00, 28 окт 20 / Любопитно 25 2129 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Италианският регион Емилия-Романя търси хора до 40-годишна възраст, на които да заплати до 30 000 евро, за да се населят в планинските му градчета.

Едно от изиксванията е, че ще трябва да закупите и ремонтирате къща, като с това ще помогнете за съживяването на района и увеличаването на населението му, пише Profit.bg

Регионът има доста какво да предложи на желаещите да се населят, не само прочутите спагети "Болонезе". Наоколо се намират градчетата Ферара, Модена и Равена, както и редица забележителности, които са част от списъка на ЮНЕСКО.

Приказните градове и селца наоколо предлагат чист въздух и невероятни гледки.

За да кандидатстват по програмата, младите двойки, семейства или самотните мъже и жени, ще трябва да ремонтират стар имот, или да закупят нова къща.

Снимка: Pixabay

Програмата дава възможност за кандидатсване и на чужденци, но само ако един от членовете на семейството вече е с постоянна адресна регистрация в Емилия-Романя.

Бъдещите жители ще имат 2 г., за да ремонтират старата къща, или 9 месеца, за да закупят нова. Кандидатурите на безработни хора няма да бъдат разглеждани, като дори се изисква минимален годишен доход от 50 хил. евро за семейството.

Програмата за финансова подкрепа е често срещана за обезлюдените части на Италия, с което се цели потворното съживяване на региона, а по-късно и привличане на туристи и инвестиции.

Италия раздава ваучери за храна на бедните

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама