Стайните растения, които пречистват въздуха

21:00, 11 ное 20 / Любопитно 25 2508 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Има някои стайни растения, които ботаниците и дори специалистите по „фън-шуй” препоръчват горещо да имаме в домовете или офисите си. Трите най-ефикасни естествени "чистачи" на въздуха от токсини са английският бръшлян, бамбуковата палма и спатифилумът.

Английският бръшлян е шампион сред стайните растения в почистването на вътрешни пространства от въглероден двуокис. „Умният” бръшлян има още едно важно и рядко свойство: той е естествен сорбент и почиства въздуха от соли на тежки метали, токсини и формалдехиди. Особено полезно е да закупите такова стайно растение за тези, които живеят в близост до оживени улици, на долните етажи на жилищни сгради или в мазета.

Снимка: Pixabay

Бамбуковото палмово дърво (хамедорея) ще ви благодари само за факта, че му е отредено място, където слънцето ще го огрява по няколко часа на ден. Поливането на бамбуковата палма често е ненужно. Но това непретенциозно за отглеждане растение перфектно почиства въздуха. Поставете го смело до компютъра - това ще намали вредата от електромагнитното излъчване.

Снимка: Pixabay

Красивият и аристократичен спатифилум „не бяга” от никаква черна работа. То безмилостно се бори срещу битови и промишлени токсини, абсорбирайки бързо изпаренията на амоняк, ацетон, етанол и бензин. Идеалният вариант е да закупите спатифилум за новия си апартамент или къща или в жилище след ремонт. Нито едно стайно растение не може да се справи по-бързо от него с вредните химикали, предаде БГНЕС. 

Снимка: Pixabay

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама