Журналист разкри план на дъщеря да наеме убиец за родителите си

20:05, 11 дек 20 / Любопитно 25 2340 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тайно предупреждение, отправено от британски журналист, доведе до ареста на австралийка по подозрение, че е използвала т. нар. Тъмна мрежа (Dark web), за да наеме убиец за родителите си, съобщи полицията, цитирана от британския в. "Guardian".

26-годишната жена от Канбера е обвинена за това, че се е съгласила да плати 20 хил. долара за убийството на майка си и баща си, които имат голям бизнес на територията на австралийската столица. Полицията не съобщава името ѝ, за да опази анонимността им.

За първи път от 70 години в САЩ ще екзекутират жена

Мотивът за предполагаемия опит за двойното убийство е бил финансова печалба. Полицията съобщава, че до ареста на жената в понеделник вече са били платени около 6000 долара от договорените 20 хил., съобщи БГНЕС.

Полицията е получила сигнал за предполагаемия заговор за убийство през октомври от журналист във Великобритания, който проучвал т. нар. Тъмна мрежа за своя серия от разследвания. Той работел за продуцентската компания Novel, на която било възложено от ВВС да извърши работата - твърдят още органите на реда. Журналистът попаднал на доказателство, че някой е платил онлайн за убийството на двама души в Австралия. "Смятаме, че жената сама е потърсила в сайта и е направила уговорката там. Свързала се е с някой чрез тъмната мрежа и е осъществила плащането", коментира серж. Бет Макмълън.

Полицията е предприела стъпки, за да предпази родителите, започнала е да проучва интернет активността на дъщерята и да следи банковите ѝ операции. Разследването завършило със заповед за обиск в дома на жената в понеделник. Полицията е иззела компютри и я е арестувала. Срещу нея са повдигнати две обвинения в опит за убийство, две обвинения за подбудителство към убийство и обвинения за кражба. Жената не е подала молба да бъде пусната срещу парична гаранция и е оставена в ареста до края на месеца.

Според полицията родителите са били в неведение за замисляния заговор. Те са съдействали напълно на органите на реда, като са дали пълната искана информация, за да може разследването да бъде извършено колкото се може по-скоро. Били шокирани, щом научили с каква информация разполага полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама