Защо французойките се влюбиха в оцета?

22:00, 11 дек 20 / Любопитно 25 2536 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Французойките забелязват първи ефективността на оцета в грижата за косата. Поне така твърдят от един от салоните за красота в Париж. Френският коафьор Кристоф Робин споменава оцета в интервю за Vogue Arabia като отбелязва, че той помага за намаляване на неблагоприятния ефект на „твърдата” вода върху косата.

Коя е най-харесваната знаменитост без коса?

Известен нюйоркски стилист съветва да капнем три капки оцет в хладка вода и да изплакнем косата веднага след балсама. "Това е отличен стар трик, за да направите къдриците си лъскави". Освен това служи като тонер за скалпа. Но помнете, оцетът има киселинно рН - не прекалявайте с количествата, за да избегнете изсушаването на косата си. По-добре е винаги да го разреждате с вода и да изплаквате отново след процедурата", казва той. 

Снимка: Pixabay

Френските жени от десетилетия използват класически ябълков оцет, за да придадат блясък на косата си и споделят рецепти в книгите си. В книгата си „Парижанките“ Инес де ла Фрессанг казва, че оцетът е най-добрият начин да осигурите моментален и неустоим блясък на къдриците си. Рецептата, използвана от нейната бавачка, Инес любезно споделя с читателите си: „Три супени лъжици оцет трябва да се изсипят в купа с литър вода, след което да се нанесат равномерно по косата след измиването с шампоан. След няколко минути изплакнете обилно с хладка вода“, предаде сп. „Вог”, цитирано от БГНЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама