COVID-19 промени женските прически

15:53, 19 дек 20 / Любопитно 25 2081 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Поради затварянето на салоните за красота по време на карантината грижите на много хора за косата остават в техни ръце по начини, които никога досега не са си представяли. Ново проучване разкрива, че 65% от жените са претърпели „трансформация на косата“ по време на изолацията си. Независимо дали става въпрос за нужда от промяна (28%), възможност за експериментиране (21%) или просто опит за поемане под контрол на някои неща-табу (16%), жените използват времето си в заключването, за да експериментират и усъвършенстват външния си вид.

Проведено от OnePoll от името на SugarBear Hair, проучването разкрива и опити да се излезе от обичайните рутинни стилове и цвят. За да дадат на косата си така необходимата енергия, почти трима на всеки 10 (29%) са се обърнали към добавка за коса. Други 35% са използвали маска за коса и повече от половината (52%) са преминали към дълбоки кондициониращи процедури.

Снимка: Pixabay

„Почивката от химикали и други продукти по време на карантината определено може да има положително въздействие върху здравето на косата ни“, казва д-р Хадли Кинг, сертифициран дерматолог, практикуващ в Ню Йорк. „Поддържането на косата овлажнена с балсами, кремове и масла помага за избягване на сухота и следователно намалява риска от увреждане и накъсване."

Изследването на 2000 американски жени разкрива, че най-добрите трансформации по време на живота на жената включват промяна на цвета на косата (33%), подстригване на косата значително по-къса (26%) и порастване на косата по-дълго от всякога (25%). Включването на витамини във вашето ежедневие - като витамин А, който помага да поддържате кожата на главата овлажнена и витамин С, който насърчава развитието на колаген, и биотин - може да помогне за укрепването и растежа на косата ви. „Биотинът е съставка, която често се препоръчва за растежа на косата“, добавя Кинг, цитиран от БГНЕС. „Загубата на коса е симптом на дефицит на биотин, така че се смята, че добавките с биотин са в полза на хора с косопад или изтънена коса". 

Запознайте се с жената, която превръща косата си в изкуство

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама