400 души са минали през „Пирогов“ в новогодишната нощ

13:00, 01 яну 21 / София 25 2495 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В новогодишната нощ през най-голямата спешна болница в София – „Пирогов“ са преминали 400 души. Линейка в София са потърсили 200.

Медиците от спешния център определят дежурството като тежко. Напливът се е увеличил след полунощ, като повечето пациенти са постъпили с травми от пиротехника. Има и 10 случая в токсикологията, като повечето от тях са млади.

През нощта е имало и едно тежко пътнотранспортно произшествие, при което 8-годишно дете е било откарано в „Пирогов“ с тежка съчетана травма. Друго дете е оперирано по спешност, след като е постъпило със следи от домашно насилие. Следствените органи са уведомени за случая и тече проверка, съобщи bTV.

В столичната Спешна помощ пет сигнала са за пострадали от пиратки, като един от тях е с по-сериозна травма. Отделно, при сбиване след употреба на алкохол е наръган 28-годишен мъж в столицата, който е починал в линейката на път за болницата.

Думите на 2020 г. са „смелост“ и „солидарност“, започваме 2021 г. с думата „надежда“

 „Отминава една доста тежка година, изпълнена с изпитания. Може би повечето от вас смятат, че думата на годината ще бъде COVID. COVID беше темата на годината, но ако се върнем назад има друга дума, с която трябва да бъде оприличена тази година и поради нейната сложност това не е една дума, а са две – смелост и солидарност. Радвам се, че през тази година успяхме да докажем, че можем да бъдем и смели, и солидарни”, заяви зам.-директорът на Пирогов проф. Николай Габровски, цитиран от БГНЕС.

Той изтъкна, че започваме 2021 г. с една дума, за него лично тя е надежда. „Много се надявам, че в края на 2021 г. думата ще бъде успех”, подчерта проф. Габровски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама