Ще има филм за Кубчето на Рубик

20:05, 05 яну 21 / Любопитно 25 3576 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Hyde Park Entertainment Group“ работи върху филм и шоу за играчката, нашумяла с името Кубчето на Рубик. Подробности за филма са запазени до голяма степен в тайна от изпълнителните продуценти Прия Амритрадж и Адисън Мер.

Кубчето на Рубик е създадено от унгарския скулптор Ерньо Рубик през 1974 г. и оттогава са продадени 450 милиона по целия свят. Играчката изисква да се подреди мрежа от стени с шест цвята чрез завъртане на частите на кубчето, с цел да се получи само по един цвят на страна, припомня БГНЕС.

Проектът се опитва да се възползва от популярността на класическите игри през последните месеци, показателно за което е хитовата поредица на Нетфликс за шах „Кралски гамбит“.

The Queen’s gambit: Шахът като метафора за живота

В изявление продуцентът Амритрадж казва: „Имам лична и носталгична връзка с Кубчето на Рубик от ранните ми дни в Индия. С нетърпение очаквам да пресъздам прекрасна и цялостна вселена на Рубик“.

Това е най-новият проект на „Hyde Park“, като групата работи и върху биографичен филм за тенис легендата Артур Аш и анимационния мюзикъл "Pashmina" с Нетфликс. 


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама