Странни правила, които объркват туристите и носят солени глоби

15:00, 09 яну 21 / Любопитно 25 2338 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Стягане на багаж, вземане на пари, документи и паспорт - така хората се подготвят за път. Малко от тях обаче проверяват какви са правилата за поведение в дадена държава. Има обаче някои страни, в които може да отнесете солена санкция. 

Ето за какво трябва да внимавате:

В Сан Франциско, както и на площад "Сан Марко" във Венеция, е забранено да се хранят гълъби. Нарушителите се глобяват.

Както във Великобритания, така и в Австралия пешеходците трябва да се движат от лявата страна на тротоара. Ако сте забелязани да ходите отдясно, полицията може да ви глоби.

Мистерията около най-самотната къща в света

В Тайланд стъпването върху бата - валутата, използвана в страната, е забранено от закона, тъй като върху банкнотите са изобразени членове на кралското семейство.

В Сингапур е забранено дъвченето на дъвка. Това се счита за изключително невъзпитано.

На някои места е важно да се вземат предвид правилата за междуполови отношения. В ОАЕ има случаи на арести на туристи за публични прояви на чувства. На улицата в Емирствата трябва да се избягват всякакви прояви на любов и съчувствие, включително целувки и прегръдки. Нарушителите на това правила могат дори да се озоват в затвора.

Айфеловата кула отново посреща посетители от средата на декември

Оказва се, че във Франция шофьорът задължително трябва да има дрегер в колата.  Ако ви хванат без това устройство, ще бъдете глобени, казват експертите, съобщи Нова телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама