Най-добрата храна за жените

19:05, 20 яну 21 / Любопитно 25 2439 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Здравето на жените е много крехко - като „кристална чаша“, и в това отношение е необходимо да се подхожда внимателно към избора на храна, защото храната е основният компонент за здравето на женското тяло. Оказва се, че има храни, които не само правят талията ни тънка, но и овлажняват добре кожата, намаляват риска от рак и болестта на Алцхаймер. Ето трите храни, които трябва да се опитате да консумирате ежедневно. Те просто трябва да бъдат част от „женската здравословна диета“.

Най-популярните имена за бебета у нас през 2020 г.

Цвекло

Този зеленчук е богат на витамини и минерали, то е особено полезно за зрението. Препоръчително е всеки ден да се яде парче варено цвекло, за да се избегнат проблеми с очите. Цвеклото е естествен антиоксидант, който помага за предотвратяване на някои видове рак, болестта на Алцхаймер и доста сърдечни заболявания.

Кресон

Според изследванията кресонът намалява риска от канцерогенни заболявания като цяло. Добър източник на витамини В1, В6, С и Е, желязо, калций, магнезий. Има подмладяващ ефект. Може да се ползва като зеленчук и подправка.

Папата позволи на жените да служат в църквата

Кисело мляко

Киселото мляко „снабдява“ организма с необходимото количество полезни бактерии, протеини, калций, калий, витамин В12 и други ключови съставки. То стимулира имунната система и помага да се поддържа фигурата в добра форма, пише БГНЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама