Сухата кожа води до безсъние и депресия

15:00, 07 фев 21 / Любопитно 25 2659 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Хората обикновено се раждат със суха или мазна кожа. Това е генетика и е невъзможно да се повлияе на причините за едната или другата. Но докато при мазната последствията са минимални, то сухата кожа може да причини развитие на различни кожни заболявания като екзема и атопичен дерматит. Това съобщи дерматологът Екатерина Вертиева пред руския Канал 5.

Последствията от сухотата на кожата могат да бъдат наистина сериозен проблем за хората, тъй като са придружени от обриви по тялото, интензивен сърбеж, което води до безсъние и развитие депресия и невроза, обясни Вертиева.

Как да разпознаете реалната възраст на една жена

Необходимо е обаче да се прави разлика между суха и дехидратирана кожа, каза тя. „Можем да попълним нужното ѝ количество вода по определени методи“, каза лекарят. Пациентите със склонност към сухота трябва да използват специална лечебна козметика. Тя трябва да се прилага непрекъснато след душ или два до три пъти седмично. Вертиева подчерта, че подобни мерки могат да доведат до по-лесно протичане на кожни заболявания, както и да предотвратят тяхното обостряне през есенно-зимния период, пише БГНЕС.

Ако не можете да разрешите проблема със сухата кожа, трябва да се свържете с дерматолог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама