След номинацията за „Златен глобус“: Най-накрая името на България ще се чуе в западното кино

15:03, 04 фев 21 / Любопитно 25 2383 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-накрая името на България ще се чуе в западното кино. Най-накрая ще се отворят вратите за повече източноевропейски артисти във всяка една сфера на изкуството. Това коментира актрисата Мария Бакалова в първото си интервю, след като получи номинация за наградата „Златен глобус“ за ролята си във филма на Саша Барон Коен „Борат“ 2.

Мария Бакалова с номинация за „Златен глобус“

„Почувствах се невероятно. Изключително щастлива, шокирана, трепереща…Мечтите са безплатни, но знаеш, че винаги е възможно нещо да се обърка. Сега, когато това се случва, даже не мога да го асимилирам“, разказа Бакалова пред bTV в първото си интервю след номинацията.

Междувременно режисьорът Димитрис Георгиев показа в Instagram първата реакция на звездата, когато разбира за номинацията.

Бакалова ще се бори с Мерил Стрийп, Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър за една от най-престижните награди - най-добра актриса в комедия или мюзикъл. Церемонията по връчването на наградите „Златен глобус ще се състои на 28 февруари.

До момента тя вече има общо 16 награди и 23 номинации за смелото си превъплъщение в 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист. Българската актриса вече оглави първото място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния кино сайт IMDb.

Снимка: Мария Бакалова/ Facebook

Историческият пробив на българската актриса вече къде на шега, къде сериозно се сравнява с постиженията на футболните ни национали от лятото на 1994 г. А в социалните мрежи валят похвали по неин адрес.

Част от българските творци и знаменитости вече поздравиха Бакалова за успеха. Сред тях са режисьорът Тео Ушев, актрисите Теодора Духовникова и Биляна Петринска, певицата Ирина Флорин, журналистът Ники Кънчев, председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, Димитър Николов - кметът на родния град на актрисата Бургас и др. Не липсваха обаче и негативни коментари по адрес на младата актриса, което накара част от популярните български творци да се обявят в защита на Бакалова.

Независимо от това българката изглежда „обречена на успех“, тъй като интересът към нея отвъд океана не стихва. Миналата седмица стана ясно, че Бакалова вече е лице на една от водещите световни модни марки, а ликът ѝ се появи на страниците на модната библия „Vogue”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама