Кога ниското кръвно е опасно

20:10, 08 фев 21 / Любопитно 25 3232 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кардиологът Наталия Гаврилюк разказа в интервю пред РИА Новости, кога е нужна спешна хоспитализация при ниско кръвно налягане (хипотония). Според нея условно опасното налягане е 90/60 милиметра живачен стълб, но при такива показатели не трябва веднага да се притесняваме, ако човекът е по принцип с ниско кръвно.

„Има и друга ситуация, когато човек никога не е имал понижение на кръвното налягане и изведнъж то спада рязко. Например в комбинация със студена пот, болки в гърдите, задух и тахикардия веднага трябва да се потърси лекарска помощ. В такива случаи човекът трябва спешно да бъде откаран в болница. Колкото по-скоро, толкова по-добре“, предупреди Гаврилюк, пише БГНЕС.

Напитки срещу високо кръвно

Специалистът отбеляза, че е необходима спешна хоспитализация и в случай на прием на големи дози лекарства, които понижават кръвното налягане, тъй като нехарактерната хипотония може дори да доведе до смърт.

Лекарствената хипотония е доста опасна. Понякога се случва дори в болниците такива пациенти спешно да се преместят в реанимация, когато им е доста трудно да повишат кръвното си налягане“, съветва кардиологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама