Най-скъпите породи котки

18:25, 12 фев 21 / Любопитно 25 2443 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всички любители на котките биха се съгласили, че обаяние и чар можем да открием и в съвсем не-породисти представители на този вид. Но има и такива специални породи котки, чийто представители могат да достигнат наистина космически суми. 

Ашера

Ашера е най-екзотичната домашна котка в света. Подобно на бенгалската котка, тя е кръстосана с азиатските леопардови котки. Със своите контрастни петна, типични за големите леопарди, тази рядка домашна котка може да достигне цена до 125 000 долара.

Как котките виждат света

Тези котки могат да бъдат изведени на разходка с каишка. Развъдчици твърдят, че са много приятелски настроени към децата. Добре е обаче през зимните месеци да обличате котката с подходяща топла дреха, тъй като произходът й е от място с целогодишно топъл климат.

Allerca

Един от основните проблеми, които хората имат, когато става въпрос за котки, е алергията към тях. Да, има моменти, когато собствениците на домашни животни са принудени да се откажат от косматите си любимци заради алергия на близък. С хипоалергенната котка Allerca обаче вече няма да имате такъв проблем. Ще можете да се насладите на красотата на това животинче, дори ако имате алергия към котки. Хипоалергенната котка Allerca струва около 6000 долара, но някои изключително красиви екземпляри се продават и за 50 000 долара. Цената изглежда абсурдна, но хипоалергенната котка е истинско чудо на генетиката, за което любителите на котките са готови да платят.

Котките помагат при работата от вкъщи

Бенгалска

Бенгалската котка е домашна котка, заемаща достойното трето място сред скъпите породи котки. Породата е получена, за да изглежда като дива котка. Външният ѝ вид напомня на оцелот или леопард. Това обаче не е изненадващо, тъй като бенгалската котка носи част от гените на леопард. Ако донякъде се страхувате, че това означава, че има темперамент на дива котка, това не е така. Тези изключително редки животни имат външен вид на дива котка, но темперамента на домашна.

Породата всъщност се появява случайно – азиатски леопарди са били отглеждани заедно с домашни котки и кръстосани с тях, за да се изследва дали хибридът ще е устойчив на котешка левкемия, пише БГНЕС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама