Нови ръководства на транспортните дружества в София

11:19, 22 фев 21 / София 25 2455 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Комисия избра новите членове на Съветите на директорите на трите транспортни оператора в столицата – Центъра за градска мобилност, Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт. В нея участват представители на всички политически сили в СОС и експерти, които са стигнали до консенсус, след пресяване на кандидатите по документи, запознаване с бизнес предложенията им и изслушване на участниците.

Конкурсът беше обявен през ноември миналата година и е проведен съгласно Закона за публичните предприятия и Правилникът за прилагането му, както и Наредбата за реда за учредяване и упражняване правата на общината в публичните предприятия. В него участваха 45 души. Всички те бяха оценявани по 6 критерия – представени бизнес програми, познания за дейността на дружеството, професионален опит, образователен ценз, опит в управлението на проекти, комуникационни и аналитични умения, съобщиха от СОС.

Пътуващи с градския транспорт в София с 50% намаление на билети за театър

От комисията споделиха, че е търсена приемственост и баланс между хора с опит в ръководството на дружествата, дългогодишни служители и нови хора с визия за развитие на общинските дружества.

В управлението на Столичния електротранспорт влиза Елена Симеонова, която е със специалност Международни отношения и финанси от УНСС, като към момента е главен асистент и преподавател в университета, както и Веселин Порязов, който е с икономическо образование, завършено в Германия, и с опит в различни международни компании. Постовете си запазват Евгений Ганчев, ръководител на дружеството от над 20 години и настоящ изпълнителен директор. В новото ръководство са предложени и Кирил Георгиев, който е от структурата на градския транспорт в София, ръководител на поделение „Малашевци“, както и Десислава Пачева, която е юрист с над 25 години стаж.

В Столичния автотранспорт мястото си запазва сегашният изпълнителен директор Слав Монов, както и Илия Гътовски, доктор по Икономика на транспорта и преподавател в УНСС. Повечето от членовете на Съвета на директорите са нови имена, сред които Николай Найденов бивш председател на борда на директорите на БДЖ Холдинг, Йовелина Тихова, която в момента е мениджър в IT компания, както и Любомир Ковачев.

В Центъра по градска мобилност е предложена Розалина Георгиева, дългогодишен служител в дружеството, преминала през йерархията от младши експерт, юристконсулт до ръководител на сектор. Ново попълнение е Иван Антов, който е бил член на Борда на „Топлофикация“ Пловдив, началник отдел в КФН, член на Съвета на директорите в инвестиционен посредник и е съдружник в адвокатско дружество. Постовете запазват Димитър Дилчев, който е и досегашен изпълнителен директор, както и Румяна Милова и Никола Рогачев.

Новите Съвети на директорите ще бъдат гласувани на заседанието на Столичния общински съвет на 25 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама