Почти милион долара за сватбен пръстен с диамант

19:40, 22 апр 21 / Любопитно 25 3106 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пръстен с най-големия австралийски диамант беше продаден на търг в Сидни за рекордните 965 000 долара, съобщава 9News. Най-големият диамант в Австралия се е превърнал и в най-скъпия скъпоценен камък, продаван някога в страната. Диамант с квадратна форма с тегло 25 карата удари чукчето за 1,25 милиона австралийски долара (965,2 хиляди щатски долара).

Известно е, че диамантът, поставен в сватбен пръстен, е изрязан в Австралия от груб диамант с тегло 47,961 карата. Според ръководителя на бижутерския отдел на аукционната къща Хамиш Шарма, продаденият камък е „уникално рядък, може би единствен по рода си“. „Размерът му от 25 карата е невероятен и освен това е с перфектно качество на диаманта“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Жена подаде жалба в съда, че приятелят ѝ не се жени за нея

Предишният рекорд на Австралия също е записан в Сидни - през 2002 г., когато 17,34-каратов диамантен пръстен е продаден на търг на Леонард Джоел за 575 000 австралийски долара (444 000 щатски долара). Според доклад на Австралийската асоциация на продавачите на сватбени стоки жителите на страната харчат средно около 5,4 хиляди австралийски долара (4,2 хиляди щатски долара) за закупуване на сватбен пръстен.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама