Концерт събира на едно място принц Хари, Меган Маркъл и Джо Байдън

20:00, 28 апр 21 / Любопитно 25 3837 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Принц Хари, съпругата му Меган Маркъл и американският президент Джо Байдън ще се появят на звезден концерт, целящ да увеличи достъпа до ваксини срещу коронавируса, предаде Би Би Си.

Хари и Меган бяха обявени за водеща на кампанията Vax Live, организирано от групата за борба с бедността Global Citizen. Домакин на концерта е поп звездата Селена Гомес.

„Ако всички се възползваме ще бъдем в по-голяма безопасност, когато всички навсякъде имат равен достъп до ваксината“, казаха Хари и Меган. „Трябва да се стремим към справедливо разпространение на ваксините и така да възстановим вярата в нашата обща човечност. Мисията не може да бъде по-критична или важна“, гласи изявлението на двойката.

Събитието ще бъде записано тази неделя на стадион SoFi в Лос Анджелис и излъчено на 8 май. Концертът Vax Live ще включва изпълнения на Дженифър Лопес, Foo Fighters и Еди Ведър от Pearl Jam. Френският президент Еманюел Макрон, канадският премиер Джъстин Трюдо и хърватският премиер Пленкович също ще се присъединят към събитието.

Vax Live призовава правителствата да отделят собствени средства, за да дарят дози и ресурси. Кампанията също така подтиква бизнеса да дарява долари за дози, а фармацевтичните компании да предоставят ваксини без печалби.

Повече от един милиард дози ваксини срещу коронавирус са поставени вече по целия свят. Но има огромни разлики в темповете на напредък в различни части на света, като някои страни са ваксинирали голяма част от населението си, а други все още чакат да пристигнат първите пратки, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама