Скок на осиновените кучета от приюти в София

16:22, 01 май 21 / София 25 3620 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

С повече от 1/3 се увеличиха осиновяванията на бездомни кучета от общинските приюти в София за последната година. 1321 са кучетата, които през 2020 г. намериха свои дом, а 512 – са от началото на годината, съобщи във Facebook кметът Йорданка Фандъкова.

„Благодаря на всички хора, които участват в нашите кампании за осиновяване, както и на доброволците, които участват за популяризирането им. За малките кученца, които са останали на улицата, обновихме изцяло приюта в Сеславци. Благодаря за помощта на Явор Гечев от фондация „Четири лапи“ за съвместната работа“, написа тя.

По какво се различават любителите на котки и кучета

По инициатива на директора на общинското предприятие „Екоравновесие“ Веселин Асенов стана факт и първото споразумение между Столична община и немска неправителствена организация с цел осиновяване на кучета в Германия. Към своите нови стопани в Германия заминаха 22 кучета.

Фандъкова публикува снимки и на шест новородени кученца, които преди дни бяха намерени от граждани и предадени на общинското предприятие „Екоравновесие“, което в момента се грижи за тях. „Изоставянето на домашни любимци и на тяхното поколение е най-големият проблем, с който трябва да се справим. Затова организираме и кампании за напълно безплатна кастрация“, посочи още тя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:44, 02 май 21

Дали после няма да ги намерят отново на улицата оставени от милите осиновители - освободители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама