Хиляди на фестивал без маски и дистанция в Ливърпул

19:45, 03 май 21 / Любопитно 25 3529 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Продължителното мълчание в родния град на „Бийтълс“ бе прекратено и музиката на живо там се завърна. Ливърпул стана домакин на еднократен музикален фестивал, за да провери дали подобни събития спомагат за разпространението на коронавируса.

Около 5000 души се отказаха от маските за лице и правилата за социално дистанциране в името на науката и музиката. Те присъстваха на събитие на открито, като преди това бяха тествани отрицателно за COVID-19 и обещаха да се тестват отново пет дни след партито. Данните им ще бъдат използвани от правителствената програма за проучване на събития, за да се разбере ефектът от тълпите върху разпространението на вируса, съобщи „Ройтерс“, цитирана от БГНЕС.

Но научната страна на събитието беше далеч от съзнанието на веселящите се, докато танцуваха през портите на Сефтън Парк. „Просто се чувствам толкова добре, толкова невероятно - мина твърде дълго време“, каза 19-годишната студентка Меган Бътлър.

Мелвин Бен, директор на Festival Republic, заяви, че се надява пилотният му проект да изиграе ключова роля за връщането на събитията на открито в календара тази година. „След като влязат в шоуто, могат да купонясват, сякаш е 2019 г.“, каза той.

Участниците почувстваха известно облекчение на тежестта от последните 15 месеца. „Нека се наслаждаваме на живота, нека се върнем към нормалното“, призова 25-годишния Хари Смит.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама